Sunday, May 30, 2010

^ KaTa HaTi ^

Salam...

Benarkah kita kener ikut kata hati?
bukankah ikut kata hati mati ++gua tamo mati lagi hoih++
Bila perlu hati dikongsi?
Bila perlu hati memberi?
Bila hati perlu kata ya?
Bila hati perlu kata tidak?
Bila hati perlu merasa?
Bila hati perlu terasa?

Gua tanyer sumer ni kat mama gua,kakak gua++adekan long++ kat uncle gua....
Sumer bagi jawapan....."teh kamu tahu yang tarbaek"
But now i dun....camno...
patut ker gua beri?? atau gua menarik diri....giler giler
apa dah jadik nagn gua nih?
gua karat? gua spoil kan segalanya?
gua tatau seyhhhhhhh....


tapi gua suker ni...suker ker? tak suker sbnrnyer

satu:
dari sorang sakit, dari sorang gembira....,lebih baek berdua

dua:
biler hati tak leh buat keputusan antara dua, tiga, atau empat pilihan
sbnrnyer hati belum tetap...dan mungkin semuanya tu bukan untuk gua...

tiga:
"kita ni jangan sentiasa mendahului Allah dalam apa jua keadaan pun"++gua curik dari sini ++
ye kiter perlu rancang....tapi bila rancangan melampaui jangkaun..
patut ker gua terima dan telan jer? patut ker gua diam?patut ker gua redha?
sedangkan gua tak setuju.....gua diam saja...tapi menjadi maksud berbeda pula...

kebondeng marang steper...mencik!!!!gua dah kater sorang lagik best!!!

- umah -ko apohat weih...dalam hati ader taman berduri durian:P

Thursday, May 20, 2010

^ bEnGaNg!!!!! ^

Salam


Gua bengang!

Gua bengang dengan orang yang buat gua rasa sgt irritating….am i?jeles ker gua? Tak...tapi gua menyampah….

Biler cakap….i want to change like dot dot dot….y dun we do like dot dot dot…..i like the way dot dot dot did it

Tapikan dot dot buat camni oke jer…dot dot dot pernah mentioned kalo macam ni oke….dot dot suggest…..dot dot told…

Eh dot dot tak cakap pun…I need to refer to dot dot dot……….

Dem gua tak suker…tapi patut ker gua cakap kat dier…sebab dier tak pernah rasa bersalah pun buat cam tu…n patut ker gua rasa menyampah…ker gua jeles sebenarnyer dot dot lebih berjaya dari gua? Gua nak carut…tet..tot…tet…gua emo nih... paham tak….uwaaaaaaaaaa

Tu kamu, u, awak, kau, mu, ko, hang………..bole tak please dun compare me, dun compare u, dun compare us, dun compare others, dgn dot dot dot dah….siket siket buleh la….gua pun suker compare so gua buleh jadik lebih bagus biler ader org lebih hebat dan bagus ni.......tapi ni sikit sikit dier….sikit sikit dot dot..lamer lamer buleh naek menyampah aku ngan ko nih dgn dot dot sekalik!!!boleh buat gua terjeluak.......................

-apahal ko mal nak emo??org citer jer…ko emo aphal??

AKU TAK TAHU la ngek!!!!! Aku nak dok sorang2! Senang!!! Tu jer – kata gua pada diri gua- sigh-bener dok sorang labih mudah dan senang….tapi berdua kan lebih baek! –SIGH lagik-

gua apohal?gua = bermasalah :)

~ opis ~ lapo seyh :(

Sunday, May 16, 2010

^ BeRbAnGuNaN BeRkUmPuLaN ^

Salam..

hah nampok dop title kali neh :) paham dak?
berbangunan berkumpulan atau bahasa jawa semberono sama dengan team building la ++ngek++ @ PD sanctuary
hah...:) jumaat sampe ahad...gilok ponat:) tapi gua suker....best best nak pergi lagik...

jumaat :
form a group, logo n skuad dance :) gua kumpulan kunin :)
pehtu malam tu lagik la...lu tau buat aper? bersamurai hoi...ader game2....
setiap group make sure sume team member kener men satu game..
dan gua pun terpilih untuk satu game...
gua duduk bersimpuh dalam kotak pemain....
Master Jojo : "oke game seterusnya perlukan kekuatan perut"
gua : ah sudah...
Master Jojo : kita akan tgk siapa yang paling lama bertahan....
gua : ah..dem gua tak tere ni
Master Jojo : sedia....satu..dua..tiga...
gua : tutup hidung tutup mulut tutup mata ++fokus la konon++ dan melangut keatas
gua punyer team member yang supan: go amal go ..ko boleh ko boleh...
gua punyer team member yang kureng supan : go amal..ko fokus ko jangan risau...perut ko lagik besar dari dieorang..angin ko banyak...

alahai tak ker bunguk nak buat gua gelak guling2.....maka terlepas sudah tangan gua...
tengok!!!sebab lu ornag la gua kalah ++ngek!++

tapi overall team gua menang weih :)

pehtu sebtu :
poco2
LDK
sea rafting ++yellow menang lagik++
jungle trackin ++ini memang aktiviti giler penat ko tahu++
camp
war session +bongek punyer terrorist+ tka kire..aku baling jer telo biar la tak kene
missing session ++GM hilang plak++ mmg buat onar la dah la penat kul 1 pagi hoih kejadahnyer
gua dah pikir tinggal jer GM gua nak balik tido
rundin tak runding kul2 kuaor hutan...
berbbq ++tukang makan jer la++
bermandi dan bertido jam hempat :)

ahad :
bendera kasik tegak
negaraku kasik nyanyi :)
berwrap-up
berpelok pelok dan bernyanyi2
pulang hoih pulang :)

lihat ini....................hasil kerja keras 3 hari :)


++bengkak + nanah = yark....kener aper? gua pun tatau ++

++ YELLOW SKULL - tshirt pree++

++MA(Tech) Team - aper hal gua?? wassup wassuup??++
hah ni dier gua nyer skuad dance......busuk tetapi kewl :) gua cumel seyh



video

jadi?? ya ampun best gilok....++pss ader mamat tu mengeluarkan ayat++ ko ni bagus la mal buleh buat isteri...naseb bek aku dah kawen hoih..kalo tak.....hahahah aper yang telah gua lakukan...??jeng jeng jeng...seyes gua gatai :) ~lalalal~ gua nak pergi lagikkkkkkkkkkk...
tulun tulun masukkan nama gua untuk session session seterusnya :)

~ ghumah gua ~

Tuesday, May 11, 2010

^ MoThEr'S DaY ^

salam......
ibuk ibuk emak emak semua yang ada disini ++baca nada inul hokeh++
selamat hari ibuk :)

wey mak ko dah la berank kan ko, kasik nenen, kasik suap makan,
jaga malam, tukar lampin bagai, sapu muntah, basuh berak, kasik mandi,
basuh baju, buat makan,

setakat dier tegur ko siket2, setakat dier tampo ko siket2, setakat dier jerkah ko siket2, setakat dier minta ko duit sket2, setakat die minta belas siket2, setakat dier minta kaseh syang siket2,

ko leh campak mak ko rata2???????ko leh campak mak ko kat umah org tua?
ko leh tinggal mak ko sorang2 kat umah die?
ader ko dulik die makan ker tak?die rminum ker tak?sakit? bil api air bayo ker? cukai pintu umah dier dah selesai ker?hasil bancian macam maner?

ker ko mmg syok dapat tiket free sbnrnyer ?? tiket tak yoh bayo....tempahan tiket free tiada charge service ke neraka jahanam!! +gua emo biler cakap pasal mak ni++

mak la OI!! mak tahu!!!!ko tka leh carik ganti mak tau!!tak jumper!!dier mungkin ade buat salah kat ko!!tapi die rtakder dosa kat ko tau, gua ni tak sampai tahap tahu serba serbi tapi tahu!!! +seorang mak takkan ader dosa kat anak dier tau, NGOK!!+

yer aku tujukan puisi diatas pada manusia tak reti bersyukur, berterima kaseh, berfikir, berseronok, bergembira, berasa sayang sebab adier ader mak.ummi.amma.ibu.mama. dll lah +hahha lame tak guner perkataan dll neh :)+

to MAMA : Puan Asiah....ateh takleh bagi mama servis terbaik macam hotel 8 bintang kat dubai. tapi harap ateh boleh jaga mama, and biarlah rasa yang ader pada ateh sekarang will remain.................remain till death :) sayang ateh pada mama takder pengukur boleh ukur..tarak...bak kata nu'man INFINITI :) lurve you ma......hugs n kisses...++tgk tgk gua emo :) gua syang mak gua hoihhhhhhhhh++

hah...ni apabila menyambut mother's day :)

saturday nite - pre mothers day -
erk sbnrnyer paw puan asiah :) hahahahha
asiari @ SACC

- lihat puan asiah bersama cuppiesnya - no no no bukan dari anak2 mahupun cucu
mahupun dari encik suwaminya..tetapi hadiah dari asiari-hahha canggeh :)



Sunday nite
ader orang tu dapat bonus berkepok2 ooo..so tatau nak buat apa..
treat us @ Depalma Cafe again @ SACC
sapakah yang kaya itu :)
clue : find si dugul :) - lalala-



- gedik gedikkan diri bersama si sengals - atin si pelajar unibersiti - along si kepala dugul ++memakai tudung begitu++ - acik si cover badan dblkgku - angah si gemok :) gedempol hokeh ++kalah bini yang ngendung 6 bulan++




Sblm dinner, gua heret budak ketot dua org tu...pi beli mothers day prezen for CTYAH+mama+
UMMI+along+ and KHOLAH+SIL+,
kata gua : hah pilih yang maner nak kasik ctyah, ummi n kholah,sini jer tau smbl menunjukkan territory yang harus dipilih
sebentar kemudian
auny : teh auny nak ni
gua belek, bantal ader lembu kaler merah.....RM 20 hengget++bantal berlembu 20 hengget?ingat aku nak bli??takdok maknonyo+++
kata gua : isk takkan nak kasik ummi bantal, tka best langsung la auny
sebentar lagi
nu'man : teh nu'man pilih ini
gua diam
kata gua : man..nape plak nakbli otromen ni
nu'man : yer la buleh ummi maen samer dgn nu'man...:) hahha giler deep dier nampak, mamat neh
jadik kata gua setelah bermenet2 di kedai itu
hah pilih ni..pilih nih pilih nih :) oke kan....pilih nak yang maner satu+smbl menunjukkan apa yang gua pilih++
mereka mengangguk kata setuju...

kan senang cashier punch semua sekali 15 hengget dapat plak satu cop free ~hahhaha~
gua kan auntie kedekut++tapi giler baek hati++

lihat ini - from left auny + numan choose for kholah ++my SIL++ tin itu auny pilih for her ummi
black box gua pilih untuk MAMA gua - transparent tu nu'man choose for his UMMI - ++oke nu'man lebih jiwang dari auny++ sentimental tul :) siap suh gua baca aper dier tulis :)




jadi ?? mother's day yang gembira...oi oi nanti gua punyer mother's day suh anak2 lu orang beli hadiah kat gua eh :)

~ngopis~

Tuesday, May 4, 2010

^ PeMaLaiH ^

Salam........

haiyee..sblm kener banjer orang.... baek gua hapdet :)
haritu pi jalan2....dgn budak gemok :)
kami berdua berjalan bersuka hati............
berseronok-beronok.....
bersukaria-beria..........
berejam-rejam.............
dan melihat jam pada ketika itu menghampiri 2 ptg...
jadi kami bersetuju untuk pulang ke rumah....
samapi di rumah, memakir mobil di tempat yang cun...
++owh kawsan umah gua ada tempat tak cun++ besa la jiran selfish..tmpt parking tu
ayah dia yang punya :) ++owh ana terkasar bahasa pula++
membuka pintu gate dan menuju ke pintu utama....mencampak kasut yang melekat di kaki,
kemudian mencari-cari kunci untuk membuka grill.....setelah dibuka grill dan kami nampak ini...tertamapal sedang elok di muka pintu yang hampir pupus warnanya....


jadik ?? ya ampun .kenapa la ujud orang sebegini..........seb bek daun kari masih dalam mat amen territory....boleh la melangkah....pemalaih nak mampoih punya budok!!....ces....seb bek la adek gua..kalo tak lu rasa gua wat per?? tak sumbat lu dgn daun daun kari yang gua petik di taman orang tu :)

p/s : bukan gua petik pun daun kari tu...mok cik cun yang petik `samabil membebel-bebel` :)

~ homie ~