Tuesday, December 28, 2010

^ GeNg MuStAr ^

salam

rasa cam lama tak tekan papan kekunci neh :)
semalam dating secara berjemaah dgn x-classmate mustar ++ xclassmate gitu..hahah kata dah habeh ye ++

hulahup hulahup sampai kul 10.00 kat ZAM ZAM retaurant ++ arab lah....nasi kat sini best tapi roti lagi best SAHARA TENT ++ oke gua kan kadanag2 jadik promoter tak bertauliah....

semua kami gua, kak zu, kak hafsah, fariz, roslee, fiza n familia,dan sherry berkumpul mengenang kisah kisah dahulu :) makan free beb, gua dok kumpul2 duit nak bayo, puan GM kita pap kluarkan segerombolan duhet dari henbeg dier yg mahai tu trus bayo kat kaunter....nak kater aper? senyum jer la dey tanda terima kaseh yg ikhlasnyer :) hahahha
thank you puan hafsah :)

dah habes tu memasing tak puas hati lagi ni mengumpoat....so terpaksa start enjin melompat ke killiney....gua, kak hafsah, kak zu , roslee dan fariz menyambung lagik ceritera rebana kami...
antara isu semasa yang dibahaskan, pasal kawen 2, pasal nak jadik Dr, pasal nak complete blajo, pasal balik lambat, pasal anak mak,pasal gi haji owh maaf lupa lak nak letak title tu...maaf Tuan Hj Farez :) kali ni tuan haji plak belanja makan,....wah gua makan kenyang perut sukahati sebab mkn free :)

tapi paling best quotation malam tu dari kakak zu..owh gua sgt like....
"akak setuju bila orang kata SHARING IS CARING, tapi kadang2 dia boleh jadi SHARING IS SCARING"

betul seyh.....!!share2 ni kadang2 rasa la "care"nya....tapi kalo dok share2 menatang laen patutka merasa care lagik?mmg patut scare pun....sbgi contoh....lu nak share baju gua?oke je...lu nak share makan dgn gua?oke jugak...lu nak share air gua?silakan....lu nak share duhet gua?? apahat lu??? itu contoh!!!kono paham tu contoh je!


haish.....kata kak zu lagik yang gua suker ++ adaptasi dr aper yg abg xull cakap++ abg xull ni encik suwami kak zu :) " laki mana tak gatal, laki mana tak mo kawen dua, cuma macam mana dier biar ini(smbl tunjuk kepala) untuk control ini(smbl menunjukkan dada) atau ini(tunjuk balik kat dada) yang control tang ni(tunjuk balik kepada kepala) " hah? ada paham??

gua senyum jer tgk mereka membahaskan...seperti biasa..mereka bernas dan gua tergamam,.....kalo tak takkan dieorg dpt 4 flatkan :)


p/s : bagus kakak2 ni directttttttttttttttttttttt jer..tarak selindung..byk gua bleh blajo :)

~homie~

Tuesday, December 14, 2010

^ OfFiCiAlLy ^

Salam

To the left to the left….

To the right to the right….

To the up to the down…..

Oke diatas adalah lirik baru gua..yang menyatakan kegembiraan hati gua yang tidak tehingga J

Ehem…. dgn nada riak dan agak sedikit takabbur, gua ingin menyatakan bahawasanya “gua yang mmg cun ini AMAL N****** MD A*** officially graduated J” from where??? Hahhaha UiTM di hatiku la dey…………

Yebba anggree anggree…. ++ gua riak! Gua riak kunun2 macam org len tak pernah grad kan ++ :)

Tapi as usual lu orang tau apa kak hafsah ngan kak zu buat untuk final sem ni??? Hahah dieorg gi bantai Straight A…4 flat beb…..gua ehem…bak kata Puan Asiah ….

“apa ni…study sama, balik malam sama, nota sama, pi makan sama, pi buat assignment sama, tapi lepa 4 flat, kamu terflat flat “ huahuahua …mak gua bergurindam gembira :)

Takper takper…..bak kata kak hafsah, pengalaman dan umur membezakan kita ++ ……sumpah ayat amek hati yer akak :) ++

Alhamdulillah…AMIN….next year gua konvo…sila simpan duet….gua nak jadi pengumpul cenderamata terbanyak pada hari tersebut :)

jadi?? mahu sambung study ka?tamau ka? ehem...ader "official" lagi satu..nanti gua hapdet :)

~ opis~ bola dibaling lagi :)

Saturday, November 27, 2010

^ WhY ^

salam...
found dis....from here blog cik elleen :) ++ budak kecik..me curik from u yer ++

"MOST OF THE THINGS YOU WORRY ABOUT NEVER HAPPEN "

i loike this...and really hope those people read this and feel it please...what you guys doing now, is it right for you , for me and for others.....just think about it before you talk, speak and discuss....
it helps :)
especially for those that hope, dream, wish for sumtin which "notin" maybe.... for you.....

gua merepek?? benar mungkin...tatabahasa pun cam aper......lama dah tak bukak kamus...
merepek lagi? owh kenapa...mungkin tak cukup carbo...sbb skrg kunun diet carbo...
tapi hari hari gua hantam 3,4 keping roti...biler ntahnyer gua diet...penipu betull...++padahal mesin penimbang asek gi kanan...jer++gua slalu buat kesimpulan mesin tu rosak :)
owh gua merepek lagik....

owh ya......unstable :)

jadi?? pss jgn sampai gua penat...dan gua tarik diri.... :) gua tak suka main tarik tali...luka tangan beb :) ye ye nak benti merepek la ni...

~ homie~ esok jumper BFF :) bestie..........yeay!

Wednesday, November 24, 2010

^ ChOcHo ^

salam

owh tolonglah...............
sejak dikenalkan oleh cik pumpkin..........
gua dah jatuh centa snagat2 dengan ini "kueh"
see the shining of choc,
its not sweet, but bittersweet :)

"This is for any chocolate lover that really knows and loves chocolate. It’s amazing if you have a weakness for chocolate"

get a bite and when the chocolate ooze out.....hahaha say bubbye to everybody ++ mentua lalu pun tak nampak ++


to kamu kamu tolonglah berlari dengan pantas, yakin dan gigih untuk mendapatkan CHOC DANISH ini :)

It’s absolutely perfect :) for kamu!!!

to yati : sila la blaja buat ni...leh bawak kat aku...hehhehe :)

thanks to A & A for the treat ++hehhe berjaya paw ++ and for "temaning"

jadi?? mari la berchoco choco :)

~homie~ hepi :)

Friday, November 12, 2010

^ YaHuUuUuUu ^

Salam...

at last at last :)
...9th of Nov 2010..
The day where we wrap up the 3 years...
3 years of gaining n gathering "gold"
apa itew gold? - yeh ilmu ilmu yang tak ternilai walau dicari gali-
wa.....................no word can describe how i feel.... ++bukala kamus even encyclopedia pun u olls wont find okeh++
the presentation went well...

from examiner1 : Dr Sariwati
"precise presentation, i like"

from examiner 2 : Dr Nooraini
"colorful presentation. colorful report, gewd one"

from advisor : Assoc Prof Alwi Shabudin
" so guys...graduate dah la ni"

hey.....eventhough we totally from different generation, ++me ngan kak zu 20 years kot GAP ++
i learn a lot alot alot from them...
i learn how to be vewy strong gurl, strict, tough, defensive, confident, brave from kak hafsah..
kak hafsah...she is haish... the best GM i ever met...she is truly Malay i would say...
never say NO, never say CANT, never REJECT without give any try or any shoot...

n kak zu make me learn how to make a good decision, how to communicate well, how to be very patient in everything, how to make everything as easy as you can.... she is gewd mother with 4 kiddo ++heheh kiddo ker, dah ader menantu pun ++ .... one of the best DIRECTOR also..

hahha see see....as MBA student i met both of them....those successful person which indirectly push me up to become as the BEST amal can be :) thanks kakak2 mak2.. i lurve u guys ..no doubt :)

see that see that...owh...vewy poyos presentation :)
learnnnnnnnn - takeeeeee ++ tenok tgn tenok tgn ++

we proud to be MALAYSIAN , we choose BATIK :)
left kak hafsah , right kak zu :)

we done :)

p/s : thank you untuk semua...untuk geng MBA which continuously support me...sampai habes...
thank you to AKSB yang bagi can kami buat project :) n semua dlm AKSB :)
to familia, to colleague, to BFF, to semua lah............................................
pss...simpan duet untuk next year convo muahahhahaha gua nak manyok2 cekelat :)

YUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU..............................gua sgt gumbira :)

~homie~ mama buat turkujut dtg yuhuuuuuuuu hapy 8 x ganda :)

Saturday, October 30, 2010

^ PiNk + BoWL + Yippie ^

Salam......
231010
gua dengan tak semena-mena menyebokkan diri
mendaftar diri bermaen bowling...
dha la tak reti maen...tapi semnagat kekobaran empat2 tu mmg tak menahan
jumpa surau pun buat action baling bola ces :)

kami mmg super duper yummy tere men bowling ni...
siap buat sumpah setia saper tak masuk drain kener tari diri dari kumpulan :)
yeh DRAIN DIVA :)
gile ko nama kumpulan dengar pun dah seram kan

well...gua dari shah alm kul 8.30 pagi :) berusaha keras mencari alamanda wlupun dah berkali2 pergi...gua akan sosat juga...gua kan fail jalan2 di malaysia.... :)
gua pusing asek nampak tasek ngan jabtan kementerian ntah haper yang byk bangunan..
kol 3-3 orang tgh sebok bertungkus lumus maen..maleh la nak kaco..
ketua kumpulan dtg lamabat :)

maka bung mokhtar la jadik GPS gua time tu :)
tapi sekerat jalan jer...cet..pastu dier tinggalkan gua terpinga2 ditgh2 putrajaya :)
tiba2 tingat :) ces gua beli henpon mahal2 ++ penipu la mahal ++ ader garmin kejadahnya tak guna......hahhahaha time kaseh garmin!!! 2menet pun dahnampak dmana letaknya ALAMANDA.... :)

smpi dah satu round habes...erkh....berpink2 mereka...lemah kepala lutut nampak...gua terpaksa buka sweater tanda sumpah setia....takper la gua kener bully hari tu ...PINK oke pink!!!! aduhai nyah ooooiii...........
gua baru nak hot-hot maen....hahha mmg drain habes...sampai 3 game drain... :)
habes 3 game ..tgk result.....wa cakap lu beb :) numbut 17 out of 20 :) terekan....i loike :)
happy gile......kalah menang kan adat petandingan ++ idokla kaloh smpi teruk gitu yer ++ :)

janji mak mak sumer haepi :) adek pun hepi gak..... tak cayer tengok mak sornag kat bwah tu....happy sampai tak leh bukak mata :)

p/s : k yati :) jum beroutdoor aktiviti lagik...treasure hunt tak jadik...mari kiter cari laen pula :)
muahahahha

~ @ homie.... ~ mama ader yeay!!!

Sunday, October 10, 2010

^ tErNaMpAk ^

salam.......
semalam godek godek facebook....
nenok tu...nenok ni......nenok macam2 :)
sekali tertenok ni......................................................
kenapa cam jeles neh :( wa........jeles jeles.....
naper leh jadik camni neh.....
satu kapel kat tangga, satu kapel depan pintu, satu kapel dalam kete...
satu orang lagik? hidden....
takper takper....facebook men tipu....
semua semua sila boikot facebook, join my group ++lu kawan gua, lu join group ni cepat, gua tgh cam tak puas hati ngan facebook ni++ paling busuk pun click like :)


jadi??? isk isk facebook pentipu..


-umah buhsan takder owang :( sunyi...-
baru abes study...lepas study FB sblm study? muka buku :)

Saturday, October 9, 2010

^ rAyA ^

salam...

fuh...atlast :) habes sudah raya gua :)
jeng jeng jeng.....gua smabut raya sebenor :) pada 1 zulkaedah
ye ha.....walaupun kaw kaw kener dgn bung mokhtar ++ oke bung gua ni bung yang tere nak mampoih ++ hari hari gado ngan bung!! :)

nombot 4 tu best :)
hik hik gua sambut bedday bulan syawal...
alhamdulillah moga dapat keberkatan :) amin....

gua suka ramadhan, syawal.... :)
sgt suka......buleh lawan kejar kejar "pahala" dengan acik, mama, pak ngah, bung mokhtar, kazu, along...
syiok syiok....tapi slalunyer gua yang last last sipi-sipi....
slalu kejar dapat nombot last :(
tak ske tak ske....

huh ramadhan telah berjaya membuatkan penimbang menunjukkan jarum kekiri sebanyak 2 langkah....namun namun....syawal jarum menunjukkan kekanan 3 langkah...

huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...................apakah...... :)
gua coba gua coba zulkaedah ni :)bagi dier langkah banyak banyak sebelah kiri

jadi?? ramahdan ker syawal ker.....susah nak stop ....ada gua keysah?? tidok pun........

-umah - buhsan gilok
next year nak lari lebih laju.......

Wednesday, September 8, 2010

^ HiStOrY ^

Salam

Yeay...esok last poser :)
ader orang sedey nak habes ramadhan...
ader orang happy nak syawal....
gua? bercampur baur ++ cewah cewah++ tetiber nak berbaur2....

tahniah pada yang dapat menikmati Ramadhan Kareem kali ini :)
semoga panjang umur untuk jumpa ramadhan tahun depan....:)
insyallah......

teringat zaman dolu2 kalo buleh tamo jumper ramadhan sbb rasa cam susah jer nak poser....
skrg dah tua tua ni....nak poser sepanjang tahun pun oke! ++ eh eh teriak plak ++

itu semua tinggal sejarah dah...sekarang dah bek skek... :)

SEJARAH????????? ayak gua dah kate dolu2 gua tak sker sejarah....
tgk!!! hr ni gua sendiri gi ungkit sejarah orang..pastu gua pi layan jiwang sorang2..
pastu wat drama sensorang...tapi orang tu..leh layan tido baek punya...

kebundeng marang steper....gewammmmmmmmmmmmmmm........................
tapi gua yang pi ungkit!!!SEJARAH........aduhai sejarah....sejarah memakan diri gua seyh...
slalu sejarah buat gua jadikan pedoman.....dan slalu sejarah yang tak elok la ader kat kapla ni.....eeeeeeee perangai huduh!!!

gua nak sejarah cam 1511, sejarah1957, gua nak sumer sejarah best2..bukan yg ntah haper2...nak sejarah yang bek..so gua leh ingat mender bebaek jer :)


p/s : gua nak carik balik buku sejarah warne cekelat gua...masih suci buku itu..gua tau :)

- umah kedah - syok syok :)

Saturday, September 4, 2010

^ WiNdU ^

Salam...

tak sampai seminggu ba n ma blk...

aduhai...susahnyer rasa....
aduhai...tak mudah nyer nak jaga rumah tangga
aduhai...payahnya nak jaga diri
aduhai...sunyinya hati
aduhai...hilang tempat mengadu hari2
aduhai...takder dah tempat nak pelok2 hari hari
aduhai...sabarlah wahai hati :(

tak senang.....tak senang :) 27 tahun yang sangat manes...skrg jadi tak berapa manes :(
but i noe......ma n ba always "there" for me n others :)
cuma jauhnya beratus batu :)

lepas ni kene slalu balik kampung :) nyet nyet... saya windu mereka :) sangat2....nak hug nak hug!! raya ni nak hug lamer2 :)
balik kampung?
hehehhe tahun ni cik amiey raya umah incip mentua :)
kakak yayan raya umah family @ gumbak
mariya raya kelantan lagik....

next year???sumer sumer pun rayer umah mentua lagik hahahahha :)
cik amal ?? :) ehem ehem.... ++ bapak gatai hokeh ++ umah mentua maner nak rayer neh....


p/s : syok giler poser tahun ni....manyokkkkkkkkkkkkkk cekelat dapat :) mekaseh :)

~ homie ~ hari ni ya ampun remuk hati...buka sorang2 sumpah sedey n tak besh langsun :(

Tuesday, August 24, 2010

^ DaLaM HaTi AdA tAmAn ^

Salam

Hah buat la muka buat la muka..ejek la gua ejek…
Gua tau sangat dah lu baca ni mula la nak buat muker busuk tu
Dalam hati gua sekarang ada taman…taman permainan….

Banyak menda….ada tak braper happy, ada happy, ada nyampah2, ada musykil2…

Dalam hati ada Jongkat jongkit = menyampah (sebab biler lepas kuat2 sakit punggung):

Sebab apa menyampah? Menyampah dengan orang yang nak “cut off” apa jua kita cakap…wa..gua tahu lu pandai, lu cantek, lu cun…tapi jgn ar buat gua camni…gua tak bodo ye….gua Cuma tak pandai lagik cam lu jer 

Dalam hati ada kuda = tak berapa happy (sebab biler gerak2 kuda kadang2 happy kadang2 tak best pun)

Mama gua campo baba gua nak larik dah…larik jauh2 beratus2 kilometer…ayak cam no gua nak makan ni…nak harap kat along gua? Huh harapan hari hari gua makan nasi ayam nanti :P harap kat adik gua? Nanti gua pun jadik cam dier..hari2 makan banyak?.Nak harap kat gua? Huh mmg tak leh harap la. Gua happy sebab dieorang leh rasa “dok” tempat dieorang balik..tapi tak happy ar gua tak dapat ikut….cet

Dalam hati ada lari tiang = musykil(sebab nak larik tiang mana masa main kejar2)

Gua musykil dgn sornag ni, kenap dier berubah ek? Gua ingat die orang yang baek2…tpai biler dengar pasla dier, tengok cara dier..hmmm knaper dier jadik camtu ek?musykil gak gua…nak test market keR ek? Tapi takper…gua tak keysah janji kamu sukehati senang hati..jgn sakit diri sudey ek…ek ek bizibodi nyer gua 

Dalam hati ada buai = happy (sebab ada orang tolak belakang leh buai laju smbl tudung gerbang2 wehoo)

Sorry gua rasa gua dah terbang sekarang…………………………………………………………………sampai tak leh cakap..................

Fine ......gua busuk................

p/s :TET TENET TENET………………………………………………….. 

- Opis – syiok gilok erk dtg opis hapdet belock ker wat kijer :p rehat jap la wey...

Wednesday, August 11, 2010

~ DeVeLoPmEnT ~

salam.....

To create new environment, u need development

We not talking about the Building, facilities, machines or even the systems

Me talking about the inner of human development

++ Erk apahat aku berbahasa tak ibunda ni++ melayu mudah lupa

Yep we need a change, change or turning point to be a better u!

Its fasting month Ramadhan,the month where the best month u should start for the new development

Me wanna change, me wanna be better, me wanna be best! Me wanna be me ++ I mean betterme ++

Last Sunday 08082010, met my BFF…….its about two month after our last meetin @ mariya’s housie

We shared info, we changed knowledge, we listened problem, we laugh tragedy, we smile infinity

Now me really appreciate those moment…..seriyesly its so easy to find sumone to share ur happiness, laugh n joy……++ fwen I mean not familia++

N believe me, its not easy to get sumone to cry with u, to share bad bad thing with u……

N guys…poor u if dun have one….bcoz me got more than one! ++ riak…riak++

I lurve them..muchoo..i tot I can’t share with them..those bad, sad, heartbreak, depress thingy..

It’s not true at all.. I’ve shared my “big” thing with them last Saturday….how they react? Superbo

The injection complete with idea, opinion, guidance, tips , which it a learning experience, eventhough “small n hidden” argument there, but we discover it well….

To them ++ u noe who u are guys ++ thanks bud, to have one of you is precious , to have both of u valuable, to have 3 of u?? priceless…

Its time for me insyaallah to develop new thingy this Ramadhan……positive way, new air , pray for me…

p/s : I am so gewd…………………..hopefully not for now…but forever

- @ homie -

Sunday, July 18, 2010

^ WhAt HaPpEn To Me?????????? ^

Salam....

What happen to meeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?????????????
How could i say that??
Sila baca previous entry....
camner gua buleh taip?? " rasa cam takder orang sayang "
walawey .....gilok apakah

to : MAMA , ALONG, angah, acik, atin, baba n kakyus ...................
them? them? giler aper gua cakap dieorg tak syang gua...
to MAMA especially terima kaseh sob sob sob sbb tadah tinger almost everyday :) ++ smpi berkerak2 dah hah ++
to Along sob sob sob time kaseh sbb tadah mata baca bebel gua kat gtalk :) ++ smpi biru lens lu ++
to angah, acik , atin, n kak yus ..time kaseh sebab sudi dengar luahan rintihan hati gua :)
to BABA tq sebab memahami :) * wink wink *

to PaK ngah??? Tq la bebyk sbb bg mental support :)


lagik?
to YAYAN sebab dier org paling alert dgn gua :)
to MARYA sebab dier plg aggresive to ask whether im oke or not almost everyday :)
to AMIEY sebab wlupun blur tapi still she care a lot :)

lagik??
to YATI i now u not there but actually u always "there"....



wa...............kejadahnyer gua kata orang tak sayang gua...
giler ramai syang gua....gua nak polok-polok dieorg neh...
kornag kalo takder orang sayang meh gua syaang korang bebyk2 :)
muxmumux
korang korang diatas..... sila tahu skrg gua syang lu orang giler vavev banyak lagik okeh :)

p/s : gua dah oke....dan gua dah start happy mappy balik :)

THANK YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU MUCH :)


-umah- sayer lumpat sbb snagat sukahati :)

Monday, July 12, 2010

^ MaSa YaNg SeSuAi + HaNCoR ReMoK + MaAf^

Salam....

2 pagi? aper gua buat tak tido lagi???gua pun tatau...... hati tgh gundah... hati tgh pasrah... kepala tgh tintong...
pernah ker korang terfikir.... apakah masa sesuai untuk kita membicarakan sesuatu?
pernah ker korang rasa... ada ker masa yang sesuai untuk membincangkan tentang sesuatu ?
kenapa gua selalu tak jumpa waktu tu? kenapa gua tak dapat waktu tu?
dan segalanya berjalan dalam keadaan dan waktu yang tidak sesuai....
tapi apa gua boleh kata??? masa tak boleh di undur..................... :(

gua pernah rasa remok..... dan hari ni gua remok lagik :(
saket mmg saket :( ..... tapi daya apakah gua ada untuk menahan?
gua tak berdaya...... :( dan rasa remok bukan dirasai seorang..... gua tau ader yang lagik REMOK hancur dari gua..... dan gua minta maaf sebab buat semua tu.....

kenapa sejarah kena ada? kenapa sejarah selalu menghantui? kenapa sejarah selalu menjadi pedoman? kenapa sejarah menjadi halangan!! sebab tu dulu belajar gua benci sejarah :(
gua tamo sejarah berulang! FULLSTOP!

gua dah cuba ... gua dha cuba menerima.... menerima "sesuatu " yang ammmmmmaaat baek pada gua.... sumpah korang takkan jumpa yang baek mamca ni dah... tapi ianya tidak bertahan... dia hilang..... hilang sampai gua tatau nak cari kat mana.... gua cuba cari dan fahami... tapi gua taknampak... yang gua nampak.... gua yang jahat! gua yang tak tahu erti bersyukur!
dan sekarang gua nak tanya... kenapa pergi??? kenapa jauh? kenpa hilang???

ya Allah............ belum pun besar mana dugaan kau beri padaku... tapi hancurnya hati hanya kau yang tahu :( gua tak benci., gua tak marah, gua tak menyampah................................... mana salah gua.... mana punca ... mana arah ... mana gua???
gua tahu gua dah kehilangan..... kehilangan yang gua sendiri hilangkan .... kehilangan yang gua sendiri tolak... kehilangan yang gua sendiri buang ........ tapi dalam hati gua...................................................... siapa yang tahu?? GUA REMOK!!!!HANCOR!!!PECAH!!!!
tapi gua tahu tiada siapa peduli...... :( ++ kenapa tiba-tiba gua rasa, takder orang sayang gua ++

Owh SYAITAN...... ko tolonglah jauh.... jauh la dari aku.... jgn lah ko mempengaruhi perasaan aku.. janganlah kau jauhkan aku dari tuhanku... janganlah kau membawa aku jauh............ jauh dari mencintai diri, keluarga, sahabat, guru dan dia...............

kerana sesungguhnya aku amat mencintai mereka :( ................ Ya Allah ya tuhanku yang MAHA Agong....Maha Penyayang...kau lindungilah hatiku supaya tunduk padamu, dan ko peliharalah hatiku supaya sentiasa redho dgn segala ketentuanmu, dan ko siramilah nur padaku, dia dan kami....

kepada kamu, awak, u, korang, ko, hang ............. mati itu pasti.... dan gua tatau bile gua akan mati..... tapi sblm ajal gua sampai..... sebelum gua tutup mata...... sebelum mulut gua berhenti berbicara..... sebelum nafas gua terhenti..... gua harapkan korang maafkan gua......... gua minta maaf tak dapat membahagiakan korang, tak dapat memberi apa yang sepatutnya, tak dapat mencari apa yang korang nak, tak dapat jumpa apa yang korang mahu, gua minta maaaaaaaaaaaaaf sgt ...... gua harap korang tak benci gua.....

SORRY!
MAAF!
AMPUN!


gua tahu itu tak cukup....... tapi itu yang gua mampu..... NOKTAH........

p/s : pedihnya...... nyilu.....saket.... tajam..... GUA REMOK!

- rumah - gua nak pelok mama :(

Sunday, July 4, 2010

^ NeW bOrN ^

Salam....

Yeay!!! suda tambah....
tambah budak tecit... :)
Angah n kak ngah got new baby :) ++ kak ngah?? hahah ++
biler masa plak gua panggil lu kak ngah :)

a'waddah fikriyah :) see cutie...eh salah cutiest..before and after...
gilok shomel :).....geremmmmmmm oih



++ tapikan... ader budak ni sgt jeles.... syian dier....
but then.. dun deny ye!!! he is so dem hensem :)++

++budak tecit lepas botak menggeliat + mengerekok ++



++ si kacak dan si santek :) ++
jadi ?? orang baru tecit dah ader..orang baru besar bilo??hahhahahahahah gelak guling guling guling guling :p

-umah- gua giler happy hari neh :)

Friday, June 18, 2010

Salam

Gedebak dedebok gedebak gedevek gedebom!!!!!!!!
Lu orang ader rasa cam gua rasa??
Hahah gua rasa ni seyh

Apa sebab? Sebab gua punya hen peng you cik syida a.k.a along a.k.a maria a.ka. MY PUMPKIN dah engage!!!!warghhh guling guling sebab gembira terlampau cam nak terjun dalam kolam air panas dekat Melaka!!! ++erk++ abaikan gua biler gua tgh bertukar hormon :P

Huih giler meriah hoih! Bukan meriah lagik ! giler cipan punyer havoc! ><>mahu ader la 20 orang berkata “ kawen jer la cik marya camni” y hah??


1) Pelamin hoih silver kaler…pelamin cam leh kawen trus…gua nak join pun buleh hik!
2) Khemah – vogue the vass – 7 khemah oke!!! Maner lu mau carik tunang 7 khemah??
3) Ader video oke!!! Live from inside to outside!! ++ encik F tak leh tgk pun, keener dok jejauh++
4) Pinggan, mangkuk, cawan, sudu , gerfu, pisau, napkin, lapik meja, kerusi, dome, apo
laie… sumer ader cop hokeh
KOR ORDNANS DIRAJA….. gilo kan??? kan kan??
5) Hantaran fresh flower 7 lawan sama 9
6) Set baju yang nak mati lawa…indon terbang tahu!! Vewy the value one… one year tu
simpan… pink champagne
++erp harem harem++
7) Doogift / goodies yang ya ampun banyok got choc oreo , muffin, cuppies, marsmallow
++halal punya oke++ hah… hamek kau
8) Semua kami ada :) yey!!!! puan olive + puan healer + cik buntal ++ erk apakah gua sornag
jer cik?? Gua jer??++
hahahhaha ++jiwa ku mula kacau ++
9) Perfect preparation, perfect presentation, will result perfect engagement day n PERFECT
U!!!! yey


++ giler cantekkan ++ gambo lelaen sila pi FB gua dah hapload :)

lihat itew dier sudah jadi tunangan orang...wahaaaaaaaaa......saya sayang awok!! :)
pss...mahu tahu sesuatu??

suwami Olive = Fadhil
suwami Healer = Fauzan
tunang Pumpkin = Fairuz
dot dot Buntal = A?M?A?L? erk tak semestinyer kener F jugakkan... ++jgn putus sahabat yer kalo gua tak jumper F++ hahah gilo apokah nama spouse initial pun kener samer....kan gua dha kater kiteorg ni sibling laen pewut :)nyum sayang kamu semua :)

btw..jodoh pertemuan kan ketentuan Illahi...:) senyum sajalah .....

p/s : jangan ada benci :)


++di opis ++ mahu pulang sudah ++

Sunday, May 30, 2010

^ KaTa HaTi ^

Salam...

Benarkah kita kener ikut kata hati?
bukankah ikut kata hati mati ++gua tamo mati lagi hoih++
Bila perlu hati dikongsi?
Bila perlu hati memberi?
Bila hati perlu kata ya?
Bila hati perlu kata tidak?
Bila hati perlu merasa?
Bila hati perlu terasa?

Gua tanyer sumer ni kat mama gua,kakak gua++adekan long++ kat uncle gua....
Sumer bagi jawapan....."teh kamu tahu yang tarbaek"
But now i dun....camno...
patut ker gua beri?? atau gua menarik diri....giler giler
apa dah jadik nagn gua nih?
gua karat? gua spoil kan segalanya?
gua tatau seyhhhhhhh....


tapi gua suker ni...suker ker? tak suker sbnrnyer

satu:
dari sorang sakit, dari sorang gembira....,lebih baek berdua

dua:
biler hati tak leh buat keputusan antara dua, tiga, atau empat pilihan
sbnrnyer hati belum tetap...dan mungkin semuanya tu bukan untuk gua...

tiga:
"kita ni jangan sentiasa mendahului Allah dalam apa jua keadaan pun"++gua curik dari sini ++
ye kiter perlu rancang....tapi bila rancangan melampaui jangkaun..
patut ker gua terima dan telan jer? patut ker gua diam?patut ker gua redha?
sedangkan gua tak setuju.....gua diam saja...tapi menjadi maksud berbeda pula...

kebondeng marang steper...mencik!!!!gua dah kater sorang lagik best!!!

- umah -ko apohat weih...dalam hati ader taman berduri durian:P

Thursday, May 20, 2010

^ bEnGaNg!!!!! ^

Salam


Gua bengang!

Gua bengang dengan orang yang buat gua rasa sgt irritating….am i?jeles ker gua? Tak...tapi gua menyampah….

Biler cakap….i want to change like dot dot dot….y dun we do like dot dot dot…..i like the way dot dot dot did it

Tapikan dot dot buat camni oke jer…dot dot dot pernah mentioned kalo macam ni oke….dot dot suggest…..dot dot told…

Eh dot dot tak cakap pun…I need to refer to dot dot dot……….

Dem gua tak suker…tapi patut ker gua cakap kat dier…sebab dier tak pernah rasa bersalah pun buat cam tu…n patut ker gua rasa menyampah…ker gua jeles sebenarnyer dot dot lebih berjaya dari gua? Gua nak carut…tet..tot…tet…gua emo nih... paham tak….uwaaaaaaaaaa

Tu kamu, u, awak, kau, mu, ko, hang………..bole tak please dun compare me, dun compare u, dun compare us, dun compare others, dgn dot dot dot dah….siket siket buleh la….gua pun suker compare so gua buleh jadik lebih bagus biler ader org lebih hebat dan bagus ni.......tapi ni sikit sikit dier….sikit sikit dot dot..lamer lamer buleh naek menyampah aku ngan ko nih dgn dot dot sekalik!!!boleh buat gua terjeluak.......................

-apahal ko mal nak emo??org citer jer…ko emo aphal??

AKU TAK TAHU la ngek!!!!! Aku nak dok sorang2! Senang!!! Tu jer – kata gua pada diri gua- sigh-bener dok sorang labih mudah dan senang….tapi berdua kan lebih baek! –SIGH lagik-

gua apohal?gua = bermasalah :)

~ opis ~ lapo seyh :(

Sunday, May 16, 2010

^ BeRbAnGuNaN BeRkUmPuLaN ^

Salam..

hah nampok dop title kali neh :) paham dak?
berbangunan berkumpulan atau bahasa jawa semberono sama dengan team building la ++ngek++ @ PD sanctuary
hah...:) jumaat sampe ahad...gilok ponat:) tapi gua suker....best best nak pergi lagik...

jumaat :
form a group, logo n skuad dance :) gua kumpulan kunin :)
pehtu malam tu lagik la...lu tau buat aper? bersamurai hoi...ader game2....
setiap group make sure sume team member kener men satu game..
dan gua pun terpilih untuk satu game...
gua duduk bersimpuh dalam kotak pemain....
Master Jojo : "oke game seterusnya perlukan kekuatan perut"
gua : ah sudah...
Master Jojo : kita akan tgk siapa yang paling lama bertahan....
gua : ah..dem gua tak tere ni
Master Jojo : sedia....satu..dua..tiga...
gua : tutup hidung tutup mulut tutup mata ++fokus la konon++ dan melangut keatas
gua punyer team member yang supan: go amal go ..ko boleh ko boleh...
gua punyer team member yang kureng supan : go amal..ko fokus ko jangan risau...perut ko lagik besar dari dieorang..angin ko banyak...

alahai tak ker bunguk nak buat gua gelak guling2.....maka terlepas sudah tangan gua...
tengok!!!sebab lu ornag la gua kalah ++ngek!++

tapi overall team gua menang weih :)

pehtu sebtu :
poco2
LDK
sea rafting ++yellow menang lagik++
jungle trackin ++ini memang aktiviti giler penat ko tahu++
camp
war session +bongek punyer terrorist+ tka kire..aku baling jer telo biar la tak kene
missing session ++GM hilang plak++ mmg buat onar la dah la penat kul 1 pagi hoih kejadahnyer
gua dah pikir tinggal jer GM gua nak balik tido
rundin tak runding kul2 kuaor hutan...
berbbq ++tukang makan jer la++
bermandi dan bertido jam hempat :)

ahad :
bendera kasik tegak
negaraku kasik nyanyi :)
berwrap-up
berpelok pelok dan bernyanyi2
pulang hoih pulang :)

lihat ini....................hasil kerja keras 3 hari :)


++bengkak + nanah = yark....kener aper? gua pun tatau ++

++ YELLOW SKULL - tshirt pree++

++MA(Tech) Team - aper hal gua?? wassup wassuup??++
hah ni dier gua nyer skuad dance......busuk tetapi kewl :) gua cumel seyh





jadi?? ya ampun best gilok....++pss ader mamat tu mengeluarkan ayat++ ko ni bagus la mal buleh buat isteri...naseb bek aku dah kawen hoih..kalo tak.....hahahah aper yang telah gua lakukan...??jeng jeng jeng...seyes gua gatai :) ~lalalal~ gua nak pergi lagikkkkkkkkkkk...
tulun tulun masukkan nama gua untuk session session seterusnya :)

~ ghumah gua ~

Tuesday, May 11, 2010

^ MoThEr'S DaY ^

salam......
ibuk ibuk emak emak semua yang ada disini ++baca nada inul hokeh++
selamat hari ibuk :)

wey mak ko dah la berank kan ko, kasik nenen, kasik suap makan,
jaga malam, tukar lampin bagai, sapu muntah, basuh berak, kasik mandi,
basuh baju, buat makan,

setakat dier tegur ko siket2, setakat dier tampo ko siket2, setakat dier jerkah ko siket2, setakat dier minta ko duit sket2, setakat die minta belas siket2, setakat dier minta kaseh syang siket2,

ko leh campak mak ko rata2???????ko leh campak mak ko kat umah org tua?
ko leh tinggal mak ko sorang2 kat umah die?
ader ko dulik die makan ker tak?die rminum ker tak?sakit? bil api air bayo ker? cukai pintu umah dier dah selesai ker?hasil bancian macam maner?

ker ko mmg syok dapat tiket free sbnrnyer ?? tiket tak yoh bayo....tempahan tiket free tiada charge service ke neraka jahanam!! +gua emo biler cakap pasal mak ni++

mak la OI!! mak tahu!!!!ko tka leh carik ganti mak tau!!tak jumper!!dier mungkin ade buat salah kat ko!!tapi die rtakder dosa kat ko tau, gua ni tak sampai tahap tahu serba serbi tapi tahu!!! +seorang mak takkan ader dosa kat anak dier tau, NGOK!!+

yer aku tujukan puisi diatas pada manusia tak reti bersyukur, berterima kaseh, berfikir, berseronok, bergembira, berasa sayang sebab adier ader mak.ummi.amma.ibu.mama. dll lah +hahha lame tak guner perkataan dll neh :)+

to MAMA : Puan Asiah....ateh takleh bagi mama servis terbaik macam hotel 8 bintang kat dubai. tapi harap ateh boleh jaga mama, and biarlah rasa yang ader pada ateh sekarang will remain.................remain till death :) sayang ateh pada mama takder pengukur boleh ukur..tarak...bak kata nu'man INFINITI :) lurve you ma......hugs n kisses...++tgk tgk gua emo :) gua syang mak gua hoihhhhhhhhh++

hah...ni apabila menyambut mother's day :)

saturday nite - pre mothers day -
erk sbnrnyer paw puan asiah :) hahahahha
asiari @ SACC

- lihat puan asiah bersama cuppiesnya - no no no bukan dari anak2 mahupun cucu
mahupun dari encik suwaminya..tetapi hadiah dari asiari-hahha canggeh :)



Sunday nite
ader orang tu dapat bonus berkepok2 ooo..so tatau nak buat apa..
treat us @ Depalma Cafe again @ SACC
sapakah yang kaya itu :)
clue : find si dugul :) - lalala-



- gedik gedikkan diri bersama si sengals - atin si pelajar unibersiti - along si kepala dugul ++memakai tudung begitu++ - acik si cover badan dblkgku - angah si gemok :) gedempol hokeh ++kalah bini yang ngendung 6 bulan++




Sblm dinner, gua heret budak ketot dua org tu...pi beli mothers day prezen for CTYAH+mama+
UMMI+along+ and KHOLAH+SIL+,
kata gua : hah pilih yang maner nak kasik ctyah, ummi n kholah,sini jer tau smbl menunjukkan territory yang harus dipilih
sebentar kemudian
auny : teh auny nak ni
gua belek, bantal ader lembu kaler merah.....RM 20 hengget++bantal berlembu 20 hengget?ingat aku nak bli??takdok maknonyo+++
kata gua : isk takkan nak kasik ummi bantal, tka best langsung la auny
sebentar lagi
nu'man : teh nu'man pilih ini
gua diam
kata gua : man..nape plak nakbli otromen ni
nu'man : yer la buleh ummi maen samer dgn nu'man...:) hahha giler deep dier nampak, mamat neh
jadik kata gua setelah bermenet2 di kedai itu
hah pilih ni..pilih nih pilih nih :) oke kan....pilih nak yang maner satu+smbl menunjukkan apa yang gua pilih++
mereka mengangguk kata setuju...

kan senang cashier punch semua sekali 15 hengget dapat plak satu cop free ~hahhaha~
gua kan auntie kedekut++tapi giler baek hati++

lihat ini - from left auny + numan choose for kholah ++my SIL++ tin itu auny pilih for her ummi
black box gua pilih untuk MAMA gua - transparent tu nu'man choose for his UMMI - ++oke nu'man lebih jiwang dari auny++ sentimental tul :) siap suh gua baca aper dier tulis :)




jadi ?? mother's day yang gembira...oi oi nanti gua punyer mother's day suh anak2 lu orang beli hadiah kat gua eh :)

~ngopis~

Tuesday, May 4, 2010

^ PeMaLaiH ^

Salam........

haiyee..sblm kener banjer orang.... baek gua hapdet :)
haritu pi jalan2....dgn budak gemok :)
kami berdua berjalan bersuka hati............
berseronok-beronok.....
bersukaria-beria..........
berejam-rejam.............
dan melihat jam pada ketika itu menghampiri 2 ptg...
jadi kami bersetuju untuk pulang ke rumah....
samapi di rumah, memakir mobil di tempat yang cun...
++owh kawsan umah gua ada tempat tak cun++ besa la jiran selfish..tmpt parking tu
ayah dia yang punya :) ++owh ana terkasar bahasa pula++
membuka pintu gate dan menuju ke pintu utama....mencampak kasut yang melekat di kaki,
kemudian mencari-cari kunci untuk membuka grill.....setelah dibuka grill dan kami nampak ini...tertamapal sedang elok di muka pintu yang hampir pupus warnanya....


jadik ?? ya ampun .kenapa la ujud orang sebegini..........seb bek daun kari masih dalam mat amen territory....boleh la melangkah....pemalaih nak mampoih punya budok!!....ces....seb bek la adek gua..kalo tak lu rasa gua wat per?? tak sumbat lu dgn daun daun kari yang gua petik di taman orang tu :)

p/s : bukan gua petik pun daun kari tu...mok cik cun yang petik `samabil membebel-bebel` :)

~ homie ~

Wednesday, April 21, 2010

^ mAkAn BuSaT ^

salam...
last wik amiey wat makan..makn? lagi dan lagi.....:)
sate hoih....30 cucuk oke satu orang!! ye mari bergemok!!!
aper lagik bergosip sakan la hoih!!! :)


esoknya.....
bersempeno bedday puan Asiah a.k.a mama gua la tuh :)
gua punyer sister in law telah menawarkan diri untuk menghabeskan duhetnya
untuk membelanjakan pirana pirana sekalian :)
huih memang busat makan hari tuh..perut yang kecil menjadi busat perut yang busat aper tah
lagik kan acik kan :)

++ gua gelik++ liat2++SIL "teh ingat tak kat Sabah kalo kopek pokok++erkk??


++ apabila wanita menggediks ++ tgk sapa paling tera kaber perut++ ++ satu mesia seyh muhammad++

++ ya ampun auny......versi apakah++ depan d'chiengmai~

++si kakak ipo melihat bil sambel berkata dalam hati " ya ampun korang ni manusia
ker jin++ makan ker apo?++hahahahhaah ~lalalallal~

jadik ?? minggu yang syiok.....btul la apa orang kata...kerja gua ni makan jer.....................
to SIL : mekaseh kakyus len kali bole la nak jemput2:)

~@ homie~

Sunday, April 11, 2010

^ bEbe PuMpKiN ^


salam...


haiyee :) a day after mama mia bedday its my PUMKIN day plak :)
n i've planned a cutie surprise to her..++thanks mr faidruz++
which make my wish dtg betul :)
cik bebe pumpkin jangan mawah yer sayer pinjam abg pen awok nak wat camni :)
hehhehe...we++buntal, olive n healer++ just happy when u like it! :)


jadik?? : thank you cik sugar chocs!!!++sugarchocs.blogspot.com++ kamu berjaya seyh :) tunggu for next order :)


~homie~ esok pekse dan aku berbeblock! coi sungguh :)

Monday, April 5, 2010

^ HBD2U PuAn Ac ^

salam

HBD2U mama...........!!!!!

~ surprise cake ~ gua minta colleague letak atas meja Puan Asiah ~
mak haih kek ni hoih gua order dekat ILA ++x-MAB++ superbo hokeh!
gua mintak dier campak+tabur buah sebanyak mungkin....sgt memenuhi citarasa :)
ILA berkata " ko ni demand" hahah :) well customer kan always rite....
tq ILA...ko buat dream aku datang betul ++aku kan mix suker la aku nak cakap camni++
oke ni keknya :) sedap seyh :) gua cintak luk ILA...


jadik ?? 2 jari ku angkat untuk mu ILA....
oke la aku pomot sila ke sini untuk butiran lanjut :)
sugarchocs.blogspot.com

~opis~ bergaban kenyang++ader orang offer ayam merah sedap seyh kak zira :)++

^ GuA SuKa ^

salam...

nak share..suker blog ni..
...ianya kewl :)
gambar diambil sgt cantek :)

http://theworldlooksred.blogspot.com

jadi ?? ada unsur2 tak perlu tgk tak yah la tgk ngeks!

~opis~ bergaban lapo...

Saturday, March 27, 2010

^ FaMiLiA OuTiN ^

Salam

cuti skolah*pakngah drop shah alam*bershopping sakan puan farahuna*berjalan sakan mereka*aquaria*owh cek along bercuti gembira*gua?*buhsan bekerja*malam*dinner*cobaan mengelak alam megah*sahara tent menjadi mangsa*makan bagai tak hengat*mahu kurus*owh pergila tembak diri*angan2 kosong saja*sambil makan* sambil ingat boyot*tapi ada gua pedulikka*2 keping roti dikunyah rakus*gara2 godaan along*haish*kesan??* kenyang la nyah! :)


++ kiddo kiddo ~ fahim pun dah pande neh ~ pengaruh2 ++


++ puan ipo , encik abob, encik totet muhammad ++


~ puan yang kunun nak kurus? hark tuih..tgk mulut sudey~ ++motif? kunun peserta biggest loser~ padahal? ngeks++

jadi?? : best ooo sahara tent neh :) malangnyer ko takder la cik :)

++@ roomie ++ bergaban2 buat kijer skola :)

Saturday, March 20, 2010

^ DiEr DaH KaWeN^

Salam

oke....instead akan menjadik istewi owang...skrg dah jadik pun :)
tahniah to amiey n pojan....kiter layan gambo saja yuk :)


~ the bestest captured on amiey's solemnization~
~berkaler merah merahan si bijik kundang...erk bijik kundang merah ke? ~


~amiey's big's day@ Tabung haji kelana jaya ~
~ giler cun seyh gua :)..erk *tipu* pengantin sbnrnyer~

~ dier vomit, dier golek, dier nangis, dier sengeh, dier pusing2~
~ ingat gua nak dok dendiam..sowy sket yer piad~ MAKAN BUDOK!

jadi?? selamat penantin baru to both of u....oke tak hadiah aku bagi? hahahah ~lalalla~
untuk weddin amoey ni tak sesat2 pun cam weddin kakak yayan :) bagut bagut skalik!

p/s : amiey n pojan @ germany / paris for honey honeymoon.....OWH amat jaki gua dgr dan melihat gambar itu di fesbuk.....jeles ya ampun...

~ @ homie ~ giler happy hari nih :)

Tuesday, March 2, 2010

^ MaSaNya HaMpEr tIbA ^

salam...
its wednesday 01:09 *sigh*
2 days more to go *sigh*
3 days for big day *sigh*
banyak merungut *sigh*
wa.....she getting married already...so fast...so cepat..so halilintar masa berlalu....
dis coming saturday akan berulanglah hari seperti hari NORZIANA di nikahkan :)
sob sob *tamo nangis* nanti kener banjer auntie I..it's a deal...tapi bole ker tak nangis...
ini satu kepayahan neh...*cik pumpkin sila bawa tisu banyak2*
i'm no t loosing her..but i'm gonna missed her * for all those gurly2 thing *
we *me + maria + yayan * so excited sangat snagat neh :)
we gonna wear RED n cream! * dah pecah rahsier* ~lalalal ~
tapi to EMY HAFIZA HAZIRA....kamu mesti kener tahu *wlupun tahu kamu dah tahu*
saya sayang kamu gila-gila tau :) happy untuk kamu...
nanti dah tawen...minta izin kat YB untuk keluar bersama2 kami yer :)

* ENCIK YB tak bagi..kami pukul*

To Encik YB a.k.a Fauzan : thanks for all those thing u done * to make her happy *
please please please jaga our sist...~jika tidak kami pukul lagi~ penumbuk kami *gua + marya* cukup besar tahu!

To Amiey : jadi isteri solehah tahu! :) hehehehhe
layan saja gambar anak dara ini :)

++ sang shomel ++

++ sedari sedari dan sedari lagi , cik sedari pumpkin takder :(++

++dihari itu++

jadi??
sedang berkira2 mahu beri jam loceng 5 hengget yang ader kringggg itu pada amiey :)

++ bilek ++ layan slide amiey :)